Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис във френския град Шербург, с награден фонд 42 000 евро. Поставеният под номер 1 българин победи Стефан Боли с 6:7, 7:6, 6:3 след два часа и 20 минути игра.

В трите си мача на турнира досега националът е изиграл 5 тайбрека от общо 7 сета, като за щастие е загубил само един от тях.

Двубоят с Боли бе равностоен. Без пробиви се стигна до тайбрек в първия сет, като швейцарецът бе по-концентриран и го взе със 7:4. По същия начин се разви и втория сет, но този път Григор спечели допълнителното разиграване.

В началото на третата част Димитров поведе с ранен пробив и до края на мача не изпусна инициативата. Следващият му съперник е представителя на домакините Стефан Робер. 30-годишният тенисист стигна 61-ата позиция в ранглистата миналата година.

Григор взима 33 точки за ранглистата и 2130 долара от наградния фонд. В понеделник той със сигурност ще има нов рекорд в кариерата си, като се очаква да бъде на около 73-ата позиция.

По-късно днес Димитров и партньорът му Константин Кравчук ще играят полуфинал на двойки. Техни противници са французите Ербер и Рьонаван.