ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров беше много щастлив след класирането на финала на турнира ATP 250 в Бризбейн. Вторият в схемата българин надделя срещу представителя на домакините Джордан Томпсън с 6:3, 7:5 и утре ще спори за трофея с Холгер Руне, който е поставен под №1.

След победата Гришо обясни, че чувства корта в Бризбейн като "домашен" и обясни, че сега се стреми да прекарва повече време със семейството си, за да навакса пропуснатото през годините. И в този мач родителите на Димитров бяха в ложата му, гледайки отблизо представянето му. 

"Хубавият период продължава. Дойдох тук с добро усещане, кортът ми е като домашен. Благодаря ви, че ме гледате. Това са няколко фантастични седмици, дойдох тук рано със семейството и отбора ми. Този момент е много смирен за мен и му се наслаждавам, щастлив съм, че отново съм на финала, благодаря за подкрепата", започна Гришо в интервюто на корта след победата на Томпсън.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Абсолютно, хубаво е, че семейството ми е тук, но това носи допълнително напрежение, защото не искам да губя. Много съм щастлив, че мога да прекарам толкова време с тях, да пътуваме заедно, особено по празниците. Това е най-хубавото нещо - семейството. През годините не сме прекарвали толкова време заедно и сега гледам да им се реванширам. С моменти като този сякаш наваксвам за пропуснатото време. Родителите ми са моите герои, аз продължават да се уча от тях. Аз съм това, което съм, благодарение на тях", изтъкна Григор, поглеждайки към майката си и татко си.

"Ще бъде труден финал утре. Той се разви много (б.р. - Холгер Руне), много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да почина, да се нахраня, да се възстановя и утре ще се боря", добави Димитров.

За българина това ще е трети финал в Бризбейн. При първия той отстъпи в спора за трофея през 2013 г. на Анди Мъри. Във втория случай, който е от сезон 2017 Григор стана шампион след успех над Кей Нишикори.

Гришо и Руне имат два мача до момента, разменили са си по една победа. Успехът на българина дойде през миналия сезон с 6:3, 7:5 в Пекин, а датчанинът надви хасковлията също през 2023 година - на "Уимбълдън". В мач от 1/8-финалите Григор спечели първия сет, но допусна обрат и отпадна - 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6.

Финалът утре ще започне около 8:00 часа българско време.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!