Най-добрият български тенисист Григор Димитров говори пред „Би Би Си“ за последиците от COVID-19, които все още го тормозят. Както е известно, Гришо се зарази с коронавирус през лятото по време на благотворителната верига от турнири Adria Tour, организирана от Новак Джокович. Гришо призна, че симптомите и поведението на вируса са били непредвидими.

„Почти съм сигурен, че не трябваше да играя на US Open, но трябваше да си направя един тест и да видя как реагира тялото ми. Бях излекуван от коронавируса, но все още чувствах умора. Всичко беше на приливи и отливи. Все едно правиш две крачки напред и след това една назад. Сега се чувствам много по-добре. Дори не се налага да си полягам за почивка“, обясни Димитров.

„Има някои неща, които ми правят впечатления и не бяха така преди болестта. Добре съм, но не знам как тялото ми ще реагира. Само се надявам, че няма отново да се заразя“, допълни българският тенисист.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Григор Димитров заяви, че не знае къде и как се е заразил, въпреки че даде положителен тест за COVID-19 след турнирите от Adria Tour в Сърбия и Хърватия.

Гришо допълни, че не съжалява за участието си в организираната от Новак Джокович верига, който предизвика скандал с присъствието на няколко известни тенисисти в нощен клуб. След това част от спортистите дадоха положителни проби за коронавирус.

„Спокойно можех да си остана у дома и да не говоря за начина, по който прекарах заболяването. Аз обаче си казах, че това не е правилно и по света има толкова много деца, които страдат от други нелечими болести. Запитах се така ли трябва да постъпя? Мога ли да живея по този начин? Отговорът беше, че не мога“, заяви Григор Димитров.