ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от испанеца Фернандо Вердаско с 6:7, 7:5, 5:7, в среща от полуфиналите на турнира в Бостад (Швеция).

Двамата отстраниха съответно Хуан Монако и Николас Алмаго, за да се борят за финала, но испанецът показа по-здрави нерви и успя да се наложи в продължилият почти три часа двубой.
 
С този успех Вердаско почти си гарантира титлата, тъй като в другия полуфинал се срещат 74-ият и 104-ият в света - Карлос Берлок и Тимо де Бакер.

Ето и развитието на мача в отделните части:

ПЪРВИ СЕТ
Двубоят започна лошо за българина, който бе пробит при първия си сервис. Последва нова загуба на гейм и Гришо изостана с 2:0. Последваха два изключително оспорвани гейма, в които Димитров успя да излезе победител и да изравни. До края на сета всеки печелеше геймовете, в които сервира. Григор изправи на крака публиката при 5:4 и сервис на Вердаско, когато спаси невъзможна топка за 15:15. При 6:6 се стигна се до тайбрек, в който българинът не издържа и загуби с 3:7, слагайки край на продължили близо час сет.
 
ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна равностойно и играта вървеше гейм за гейм. Това се промени при 3:3, когато Гришо успя да пробие съперника си. Последва успех за българина на собствен сервис и 5:3 в негова полза. Вердаско обаче не се предаде и проби Димитров за 5:5, като преди това все сервиса си за 5:4.
Топ ракета на България бързо върна жеста с пробива и поведе с 6:5 и сервира за успех в сета за крайното 7:5.

ТРЕТИ СЕТ
В третата част и двамата спечелиха сервисите си за 1:1, след което Вердаско отново бе безгрешен и поведе с 2:1. Лошото за Гришо дойде след това, когато последоивателно бе пробит за 1:3 и не успя да отвърне при сервис на съперника за 1:4. Битката все пак продължи с гейм за българина при собствен сервис (2:4). Димитров направи и така нужния пробив за 3:4, за да се стигне до 4:4, след сервис на българина. Вердаско отново поведе след свой сервис за 5:4, а Григор отвърна със същото за 5:5. Испанецът отново излезе напред за 6:5, а в следващия гейм взе крайния успех.