Григор Димитров няма да играе с националния отбор на България за “Купа Дейвис” в мачовете с Латвия между 10 и 12 юли. Решението си първата ни ракета при мъжете съобщи с отворено писмо до медиите и федерацията по тенис. 

Като причина за избора си Гришо посочва, че в този период от годината му предстоят важни турнири. Както е известно, той ще дебютира в основната схема на “Уимбълдън” като победител от младежкия турнир през миналата година.

Димитров се подготвя за мачовете на трева на турнира в Нотингам, където днес ще играе на четвъртфинал. Ето и писмото:

Приятели на тениса,

С това писмо искам да обявя решението си да не взема участие в предстоящия мач на България за купа "Дейвис" на 10, 11 и 12 юли. През този период на годината ми предстоят важни турнири, които могат да бъдат от голямо значение за моята кариера.

Аз и екипът ми имаме изцяло дългосрочен подход при взимането на решения свързани с развитието ми. Стараем се всичко да бъде напълно професионално.

Да играя за България купа "Дейвис" винаги е било цел, но може би сега е по-важно от всякога да жертваме възможни краткосрочни успехи за по-големи цели. Така се надявам в бъдеще да имам още по-голям принос към отбора и Българския тенис.

Благодаря на съотборниците ми и капитана на отбора за разбирането.

Григор Димитров,
Нотингам (Англия)