Григор Димитров анализира победата си над Николас Джари (Чили) със 7:6 (2), 6:4, която го класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай.

За 32-годишния българин това е първо класиране за полуфинал на надпревара от такъв ранг от 18 месеца. През април миналата година Гришо достигна до финалната четворка на турнира на клей в Монте Карло.

„Предполагам, че опитът ми помага. Има компоненти, които работиха днес за мен. Джари има един от най-добрите сервиси в тура. Всеки следващ гейм беше все по-труден, но във важните моменти бях максимално солиден“, коментира Димитров.

„Не направих нищо извънредно, а използвах всяка възможност срещу него. Вярвах в играта и ударите си. В началото не усещах, че се справям добре и беше трудно, но след това навлязох в ритъм и смятам, че всеки път, когато имах възможност, прилагах напрежение върху началния му удар. В резултат на това той грешеше“, допълни хасковлията.

„Разбира се, че успехът над Алкарас ми помага на увереността, но нямах много време да мисля върху успеха. Поговорих си с щаба ми и анализирам нещата, които правя добре. Позитивите са налице и засега нещата вървят добре“, продължи най-добрият ни тенисист.

„Не мисля, че трябва да поставям допълнително напрежение върху себе си. Нееднократно съм бил на такова ниво. Печелил съм Мастърс 1000. За мен е привилегия да съм тук. Срещу когото и да играя, шансовете са равни. Аз оставам концентриран върху своята игра“, завърши Григор Димитров.