ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Григор Димитров окончателно приключи тазгодишното си участие на "Ролан Гарос", след като напусна и надпреварата на двойки. В мач от втори кръг Гришо и партньорът му Фредерик Нилсен отстъпиха с 3:6, 5:7 на седмите поставени в схемата Бруно Соареш и Александър Пея.

Българо-датският тандем стартираха вчера с победа, елиминирайки Жереми Шарди и Лукаш Кубот след 6:2, 6:7(5), 7:6(6) и класирайки се напред. Това се случи само часове, след като Гришо отпадна на сингъл, допускайки тежка загуба от световния №1 Новак Джокович - 2:6, 2:6, 3:6.

Днешният мач започна с предимство за австрийско-бразилския тандем, който достигна до ранен пробив още в третия гейм, след като Димитров и Нилсен допуснаха няколко непредизвикани грешки. Стигна се до резултат 5:3, когато хасковлията сервираше за оставане в сета, но след няколко атрактивни отигравания Пея и Соареш отново спечелиха подаването на противниците си, а с това и първия сет - 6:3.

Стартът на втората част беше отличен за Гришо и датчанина, които спечелиха първите два гейма и дори имаха шанс за нов пробив. След това българинът и Нилсен отразиха общо четири брейкбола, а при резултат 5:3 дори достигнаха до сетбол. Той обаче не беше реализиран. И вместо да спечелят сета и да останат в играта, Димитров и партньорът му тотално се изложиха, позволявайки на Соареш и Пея да стигнат до победата още в този сет - 5:7.

Все пак с достигането си до днешния мач първата ни ракета си осигури 90 точки за световната ранглиста на двойки, благодарение на които през следващата седмица ще направи своя дебют в Топ 100, изкачвайки се с около десет позиции до около №95.

Следващият турнир на Гришо е започващата на 10 юни надпревара на трева в Куинс (Лондон).

gr.jpg