ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Само часове след тежката загуба от Новак Джокович и отпадането от турнира на сингъл на "Ролан Гарос", Григор Димитров се завърна с гръм и трясък в Откритото първенство на Франция по тенис. Българинът и партньорът му Фредерик Нилсен постигнаха победа в надпреварата на двойки и се класираха във втори кръг. Тандемът се наложи с 6:2, 6:7(5), 7:6(6) срещу Жереми Шарди и Лукаш Кубот.

Мачът трябваше да се играе в четвъртък, но бе отложен за петък заради държа. Тогава обаче бяха изиграни два сета, като след края на втория срещата беше прекъсната заради настъпилата тъмнина. В днешното доиграване се състоя решителният трети сет. Той започна по-добре за Шарди и Кубот. Французинът и полякът имаха цели четири точки за пробив в шестия гейм, които обаче бяха отразени и българо-датското дуо успя да измъкне подаването си.

Това бяха единствените точки за пробив в сета, който в крайна сметка трябваше да бъде решен след тайбрек. В него Шарди и Кубот стигнаха до два поредни мачбола при 6:4, но Димитров и Нилсен не само, че ги отразиха, а и след четири поредни точки измъкнаха драматичната победа.

Благодарение на успеха хасковлията си осигури 7500 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста на двойки, благодарение на които ще направи своя дебют в Топ 100, изкачвайки се с около десет позиции до около №95.

В спор за място на 1/8-финалите на "Ролан Гарос" българо-датският дует ще се изправи срещу седмите поставени в основната схема Бруно Соареш и Александър Пея.