ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна драматично от германеца Томи Хаас след 6:7 (5), 6:7 (3) в четвъртфинален сблъсък на турнира във Вашингтон.

35-годишният германец, който е 12-и в световната ранглиста, надделя срещу Гришо в сблъсък, в който и двамата спечелиха всяко едно от подаванията си. Като цяло българинът не допусна нито един пробив в целия турнир, но направи няколко непредизвикани грешки и загуби два тайбрека от Хаас.

До този момент 22-годишният Димитров и Хаас се бяха срещали веднъж в официален мача. През 2011 година българинът се наложи срещу бившия номер 2 в света с 6:3, 6:2 на турнира на твърда настилка в Лос Анджелис.

При резултат 1:1 гейма, Димитров достигна до първия брейкбол в срещата, но агресивен тенис от страна на германеца му помогна да измъкне подаването си. Гришо имаше шанс за пробив и при 5:5, но опитният германец спаси три геймбола и принуди българина да сервира за оставане в срещата. В тайбрека Хаас поведе с ранен минипробив, който се оказа напълно достатъчен за германец да се поздрави с успеха в първата част.

Във вторият сет всеки от двамата печелеше подаването си, за да се стигне отново до тайбрек. В него Хаас отново поведе с ранен минипробив, малко по-късно форхенд на Григор в мрежата доведе до нов, а при 6:3 ветеранът не сгреши още при първия си мачбол.

С достигането си до четвъртфиналите Григор Димитров си осигури спечелване на една позиция в световната ранглиста и от следващата седмица би трябвало да е №31 в света.

Следващата надпревара, в която Григор Димитров ще участва, е Мастърс турнира в Монреал, започващ на 5 август. В първия кръг българинът ще се изправи срещу испанеца Марсел Гранойерс.