Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 1:3 сета (7:5, 5:7, 2:6, 3:6) драматичния двубой от втория кръг на "Ролан Гарос" срещу представителя на домакините Ришар Гаске, продължил 3 часа и 28 минути. 

Гришо показа много силен тенис, но контузия в края на втория сет на практика предреши изхода на двубоя.

Талантът от Хасково спечели първия сет със 7:5. Гаске взе втория сет със същия резултат - 7:5. При резултат 5:4 за Григор Димитров във втория сет той получи схващане на лявото бедро, след което се строполи на земята. Няколко минути българинът получаваше медицинска помощ и масаж, а камерите уловиха сълзите в очите му. След това обаче Гришо се изправи на крака, стисна зъби и не се предаде, доигравайки сета, а и мача, като беше очевидно, че не може да демонстрира това, на което е способен.

При сервисите на Гаске до края на сета нашето момче стоеше право и почти не посрещаше топката заради болките, които го измъчваха. Във въпросната ситуация, при 5:4 за Димитров, и Гаске едва се държеше на краката си, като дори повърна на корта след разиграване с 32 удара.

9_1.jpg

В третия сет Гришо игра с много по-малък капацитет от възможностите си и загуби с 2:6. В началото на четвъртия играта вървеше гейм за гейм. Димитров обаче имаше доста трудности да печели своите подавания и на няколко пъти трябваше да спасява точки за пробив на своя съперник, но той показа силна воля и се държеше в мача до шестия гейм, когато след поредица от равенства Гаске все пак успя да пробие подаването на българина и да поведе с 4:2. След това двамата си размениха по един бърз гейм, за да доведат нещата до 5:3 в полза на французина. Гаске спечели и следващото си подаване и така затвори сета и мача в своя полза, елиминирайки Гришо, за който това беше първо достигане до втория кръг на "Ролан Гарос". В първия Димитров елиминира Доналд Йънг (САЩ) след победа със 7:6, 6:1, 6:1
 
3_26.jpg