Григор Димитров даде интервю пред официалния сайт на АТР, в което говори за контузията на рамото, която му пречи да се изявява със сто процента от силите си. Това доведе и до слабите резултати, отразили се в срива на класирането му в световната ранглиста. Заради болките Гришо си взе почивка от два месеца след Аустрелиън Оупън. Сега той признава, че се чувства по-добре и с времето ще се върнат и добрите му резултати.

БЛИЦ СПОРТ първи писа, че Григор Димитров има контузия в рамото заради която се налага да се подложи на операция. Той бе съветван да се оперира даже от бившата си приятелка Мария Шарапова. През кариерата си Маша често страда от травми и познава най-добрите специалисти за справяне с характерните за тениса контузии.

"Нямаше никакъв шанс да продължа. Цялото рамо беше напълно възпалено. Не можех да сторя нищо. Не докоснах ракета в продължение на четири седмици. Не претърпях операция, което е най-положителното.  Никога не съм бил контузен преди. Случи се за пръв път в живота ми и трябваше да се справя ментално с това. Няма да крия, че страдах заради рамото ми.“

„Не можеш да играеш, не можеш да правиш любимото си упражнение. Стоиш си вкъщи и правиш основни упражнения в продължение на около час, а това те подлудява. Стоях на едно място, четох, излизах за разходка, тичах навън, коментира Григор Димитров.

„Но когато се случи, си казваш: Приеми го, това може да се случи в бъдеще. Просто трябва да продължиш напред. Няма какво повече да направиш. Със сигурност не е приятно. Това наранява увереността ми в определена степен.“

„Вярвам в усилията, които съм положил. Вярвам в себе си, вярвам в екипа си. Всичко опира до нагласата. Ако правя правилните неща, това ще се отплати. Може би няма да се случи сега, може да стане след седмица или месеци, или пък след година - един Бог знае. Може би няма да спечеля мач до края на годината. Сега бавно започнах да се чувствам добре“, признава българският тенисист.

„Най-тежко е, когато си на една крачка, но не я правиш. Мисля, че тази година имах много такива мачове. В толкова много случаи водех със сет, с два сета, имах сетбол, мачбол. Дори вече не мога да ги преброя.“

„Не помага, когато знаеш, че рамото ти може да откаже в даден момент. Мога да изброя много негативни неща, но да си далеч от корта, наистина те кара да погледнеш на нещата от друга гледна точка. Колкото и време да ми отнеме, ще продължа да работя. Освен това съм на 28. Не съм на 38. Всичко е по-добре сега. Сега чувствам рамото си по-силно от всякога и се надявам, че ще остане така", завършва Гришо.