ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров срази световния №88 Александър Мюлер със 7:5, 6:2 за 1 час и 31 минути игра в първия им сблъсък на корта и се класира за третия кръг на “Мастърс” турнира в Индиън Уелс (САЩ), където ще има за съперник друг французин Адриан Манарино.

Димитров и Мюлер спечелиха първите си подавания, но в третия гейм Мюлер стигна до точка за пробив и го постигна, а след това и затвърди за 3:1 в своя полза. Гришо успя да върне брейка в осмия гейм, когато изравни за 4:4, а след това спаси точка за пробив на свой сервис и стигна до пълен обрат. Последваха два гейма на нула за двамата, за да се стигне до 12-ия, в който Димитров успя да реализира втория си сетбол и да спечели частта със 7:5.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

След лесен сервис-гейм на старта на втория сет българинът проби отново подаването на французина и затвърди пробива за 3:0. Мюлер успя с големи усилия да вземе първи гейм във втория сет на свой сервис, но Гришо отвърна с гейм на нула за 4:1. Българинът пропиля три възможности за нов пробив и французинът намали изоставането си, след което на свой ред имаше шанс да вземе подаването на Григор, но не се възползва и Димитров поведе с 5:2. Гришо стигна до мачбол на сервис на французина и веднага го реализира, за да триумфира с 6:2 в сета и да се класира напред.

Гришо е полуфиналист в Индиън Уелс от 2021 година, когато турнирът се проведе през октомври заради пандемията от коронавирус. Българинът има само 10 точки за защитаване, защото миналата година в Индиън Уелс загуби още в първия си мач от Джейсън Кублър, така че реално може само да надгради актива си сега и да атакува завръщане в топ 10 на световната ранглиста.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - АЛЕКСАНДЪР МЮЛЕР 7:5, 6:2

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!