Григор Димитров завърши кампанията по блестящ начин – с полуфинал на Мастърса в Париж и с невероятен тенис. Феновете в зала „Берси“ често оставаха приятно изненадани от изпълненията на бившия №3, а за всичко това говори и компилацията на най-добрите точки от турнира, подбрана от Tennis TV.

В топ 10 от разиграванията три са с участието на Григор, а в две от тях уинърът е негово дело. Става въпрос за два завършващи удара от бекхенд в мача срещу Доминик Тийм, с които българинът прикова вниманието.

Една от най-добрите точки е от полуфинала срещу Новак Джокович, в който Димитров игра като равен с топ поставения, но загуби битката след 6-7(5) 4-6. Двамата стояха равностойно на корта, като дори много често Григор успяваше да надиграе противника си, пише tenniskafe.com.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Димитров издържа безупречно на атаките върху бекхенда си, залагайки на разнообразни удари и множество слайсове. Същевременно форхендът също работеше повече от добре и често успяваше да пробие защитата на Джокович. Макар Новак да е известен като един от най-добрите на ретур в историята на спорта, сервисът на Григор остана опасно оръжие.

Въпреки че не стигна до финал, Григор има много причини да бъде доволен от седмицата си в Париж. Най-добрият ни състезател записа престижни победи над Гофен и Тийм по пътя си към завръщане в топ 20.

Вижте топ 10 на най-добрите изпълнения от Мастърса в Париж през 2019: