Треньорът ме бие на лицеви опори и съм все още много далеч от него. Това призна в интервю за "Евроспорт" Григор Димитров преди старта на "Ролан Гарос". Българинът е много доволен от факта, че работи с Роджър Рашийд. Двамата вече са в Париж и Григор се подготвя усилено за започващия следващата седмица втори турнир за годината от Големия шлем.

"Първо, Роджър е страхотен човек... Да, австралиец е, почти никой не го харесва, но... Не, шегувам се (смее се). Той ми помогна наистина много за периода, в който сме заедно. Малко е забавно как за толкова кратко време успяхме да извървим толкова дълъг път. Дори не знам в момента точно кой номер съм в световната ранглиста (б.р. - Гришо е номер 12). Може и да изглежда като плавно изкачване, но имах много върхове и спадове през кариерата си. Преминах през много предизвикателства, за да достигна до това ниво, но след като всичко се подреди, нещата се развиват малко по-плавно. Увереността е по-голяма, а и колкото повече мачове играеш, толкова по-голям опит придобиваш", заяви Григор Димитров.

"Радвам се, че имам възможност да тренирам с Роджър Рашийд. Той е човек с много различен манталитет. Винаги е до мен и мога да разчитам на него, което е едно много приятно усещане. Определено е много по-добър от мен на лицеви опори, бие ме. Аз все още не съм близо до него, но се старая", добави българинът.

"Ролан Гарос" е много труден турнир, най-трудният за мен. Винаги съм се чувствал малко странно на него. Настроен съм положително преди този турнир и се надявам да се представя добре, оптимист съм", каза още хасковлията.