Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open, след като записа категорична победа в три сета над хърватина Марин Чилич. Гришо се наложи с 6:4, 6:2, 7:6 (5).

Хасковлията пласира 19 аса, докато Чилич реализира само четири. Решителни се оказаха непредизвиканите грешки, където хърватинът направи 41 срещу 19 на Гришо.

Победата на Григор на живо изгледа гаджето му Лолита Османова, която силно се вълнуваше от случващото се на корта, изразявайки емоциите си. 

Секси подкрепа за Гришо: Лолита скача и се радва СНИМКИ

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу австралиеца Алекс Болт (№174 в световната ранглиста), който по-рано днес се наложи с 6:2, 6:2, 4:6, 6:3 над Норберт Гомбос от Словакия.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и двамата печелеха своите подавания, като всеки от тях спаси по една възможност за пробив. Това продължи до седмия гейм, когато Григор Димитров осъществи брейк в сервиса на Чилич, а след това го затвърди при собственото си подаване и поведе с 5:3. След това хърватинът спаси два сетбола при свой сервис и намали изоставането си. Гришо обаче пласира три поредни аса при своето подаване и това му позволи да спечели гейма, а с това и сета – 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Частта започна изключително добре за българина. Гришо проби подаването на Чилич още в първия гейм, а след това затвърди и поведе с 2:0. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове. Димитров осъществи нов брейк и след това спечели подаването си, за да поведе с 5:1. Хърватинът запази интригата за кратко, печелейки своето сервиране на нула. Гришо обаче отговори подобаващо и при собственото си подаване не позволи на съперника да спечели точка, а с това си гарантира и успеха във втория сет – 6:2.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част вървеше изключително равностойно. Двамата печелеха своите подавания до осмия гейм. Тогава Чилич направи пробив и поведе с 5:3. Гришо обаче веднага върна брейка и след това взе собствения си сервис-гейм, за да изравни за 5:5. След това всеки от двамата тенисисти спечели подаването си и при 6:6 се стигна до тайбрек. В него Чилич първи направи грешка и това позволи на Григор Димитров да стигне до два мачбола. Хърватинът спаси първия, но Гришо взе втория, а това му гарантира успеха в сета и мача.