ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава победната серия на турнира от сериите АТР 500 във Виена и вече е полуфиналист. Българинът елиминира 58-ия в световната ранглиста Маркос Хирон (САЩ) след успех с 2:1 сета - 6:3, 4:6, 6:4. Maчът продължи 1 час и 57 минути игра.

За Григор това е трета поредна победа в надпреварата, след като вчера се представи на висота и срази с 6:3, 6:4 световния №8 Андрей Рубльов, а преди това отстрани и бразилеца Тиаго Монтейро също с убедителен резултат - 6:3, 6:4.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Григор изигра перфектен първи сет, в който не остави никакъв шанс на Хирон. Българинът започна вихрено срещата и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма, в които сумарно загуби само една точка. Началният удар на Гришо функционираше на ниво и за целия сет той загуби общо две точки при свой сервис. Първата част продължи само 27 минути - 6:3.

29-годишният Маркос Хирон първи успя да пробие във втория сет и поведе с 3:1 гейма, но Димитров отговори светкавично и „върна жеста", след което успя да изравни за 3:3. В самия край на сета Хирон изненадващо успя отново да пробие за 6:4 и да вкара двубоя в пълния му формат.

Във финалния трети сет Димитров проби за 2:1 гейма, но допусна моментално връщане на пробива за 2:2. В шестия гейм българинът беше притиснат до стената, но успя да си вземе подаването от ситуация 0:40. В деветия гейм Димитров стигна до преднина 40:15 при подаване на Хирон, успя да пласира печеливш бекхенд по правата и да поведе с 5:4, след което със сервис на своя страна си гарантира успеха.

За Гришо това ще бъде трети полуфинал за сезона (след Мелбърн и Монте Карло) и първи във Виена. Следващият му съперник ще бъде определен от двубоя между бившия №1 в света Даниил Медведев (Русия) и Яник Синер (Италия).

С победата днес Гришо спечели и 180 точки за световната ранглиста, които може да го изкачат с четири места до 28-ата позиция от следващата седмица.
 
ГРИГОР ДИМИТРОВ - МАРКОС ХИРОН 6:3, 4:6, 6:4


Снимка: Profimedia.bg