Звездата на българския тенис Григор Димитров говори пред БНТ 2 веднага след победата си на двойки с Димитър Кутровски над гръцкия дует Александрос Якупович и Маркос Каловелонис за купа „Дейвис“. Успехът гарантира на България победа в мача с Гърция, тъй като поведохме на южните ни съседи с 3:0 и мачовете на сингъл утре са безсмислени.
 
"Благодаря на всички, които дойдоха да ни подкрепят. Важното е, че изпълнихме задачата, която си бяхме поставили. Когато знаеш, че играеш за трибагреника, това е едно от най-важните неща. Тук играеш за родината, а не за себе си. Тенисът е индивидуален спорт, а в такива мачове се вижда колко си добър в един отбор," заяви Димитров след победата над Гърция на двойки
 
"Изключително сме радостни. Дойдохме за убедителна победа и я постигнахме. Първият сет беше доста тежък, а беше и ветровито, но важното е, че го взехме. За съжаление не мога да прекарам много време с отбора. Мисля, че имаме шансове и пробивът ни за купа „Дейвис“ няма да е далеч. Дано го постигнем", добави Гришо.
 
"На клей всичко може да се очаква. Предстои голямо лято, да се надяваме с много успехи. Дано само се опазя здрав, защото една контузия може да провали сезона. Започвам с Монте Карло, а още не съм решил след това къде да играя. Може и в Мадрид, може и в Париж, ще видим“, коментира звездата на българския тенис.
 
"Успехите ми не трябва да ме успокояват, а напротив. Няма голяма разлика между играчите. Просто трябва да си 100% готов, когато си на корта, защото виждаме и големите тенисисти как падат. Всеки има шанс срещу всеки", завърши Григор Димитров.