Ако се питате как минава един понеделник на Григор Димитров, отговорът е - тренировки без тениска, мотивационни съобщения и... откриване на нов покрив. Дни преди старта на най-новия тенис турнир АТР Cup в Австралия, капитанът на България зарадва последователите си в социалните мрежи с нова порция снимки и видео.

Денят на Григор започва с тренировка с тежести и послание към феновете му, които не обичат понеделниците. "Да, понеделник е, но кой казва, че трябва да е гаден? Бъдете бунтари и си прекарайте страхотно!", пише Димитров.

След като потренира, българският тенисист се включи в поредното събитие, което съпътства АТР Cup - откриването на новия покрив на "Кен Розуел Арена" в Сидни. Именно там българският отбор ще играе мачовете си от груповата фаза.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Освен впечатляваща конструкция, която да закрива корта, арената може да се похвали още с нови седалки и нови табла, които ще показват резултата. Подобренията, направени специално за надпреварата, са на стойност над 50 млн. евро.

Но пък Григор остана най-впечатлен от покрива, както може да се чуе от публикуваните видеа.

След официалната церемония той показа интерес и към фотографията, като обяви, че е направил доста сполучлива снимка на трофея. Очакваме скоро да я видим в профила му в социалните мрежи.

Целият български тим в състав - Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, вече е в Сидни. Първият мач на тенисистите ни ще бъде на 3 януари, а съперници ще са колегите им от Великобритания.

Припомняме, че вчера кореспондентът на БЛИЦ СПОРТ показа уникални снимки и видео от Сидни.