Григор Димитров пристигна преди няколко дни в Рим, където ще вземе участие на третата Мастърс надпревара през клей сезона, а вчера българинът даде интересно интервю, в което разказа как приема случващото се в близката една година и каква е неговата философия в този необичаен за всички нас период:

"Страхотно е да се завърна в Рим. Организацията продължава да тече, макар трудните обстоятелства, като със сигурност ситуацията не е лесна за никого. Самият аз считам за успех просто това да съумееш да вземеш участие в даден турнир. Далеч не е лесно да преминеш през тези трудни времена, тъй като изпитваш липсата от феновете и другите неща, с които си дотолкова свикнал, че е наистина тежко да се справяш без тяхната помощ. Все пак се опитвам да се наслаждавам на настоящия момент.

Обичам този спорт, защото ми е дал толкова много в живота ми и то в най-различни аспекти, но в подобно време осъзнаваш колко незначителен е във възможно най-добрия смисъл. Това е просто една игра и навън се случват в пъти по-важни неща, което е добре да бъде разбрано, да имаш тази перспектива, която може да ти бъде от полза извън тениса, както и в самия него.

По този начин би могъл да бъдеш по-щастлив и наистина да оценяваш нещата около теб. Аз съм в Тура от вече 13 години и никога не съм бил толкова щастлив, колкото на последните ми пътувания, защото оценявам това, което правим по напълно различен начин, абстрахирайки се от мачовете, победите и загубите. Бих казал, че живеем в едно интересно време" - завърши първата ни ракета.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)