Григор Димитров и Маркос Багдатис стартираха с победа участието си на турнира на двойки на Аустрелиън Оупън. Дуетът им проработи отлично и двамата отстраниха със 7:6(6), 6:2 сочените предварително за фаворити Матю Ебдън от Астралия и Райън Харисън от САЩ.

БЛИЦ припомня, че Гришо приключи участието си на сингъл в Мелбърн, след като отпадна още в първия кръг. Българинът отстъпи на поставения под №32 в схемата и №38 в света французин Жулиен Бенето с 0:3 сета - 4:6, 2:6, 4:6. Сега за Гришо остава надеждата за добро представяне в турнира на двойки, където си партнира с кипъреца Маркос Багдатис.

Днес, в най-горещия ден на турнира до момента, съперниците на българина и кипъреца имаха пълна подкрепа от трибуните. На "Маргарет Корт Арена" присъстваха около 6000 зрители, които окуражаваха Ебдън и Харисън. Австралийско-американският тандем максимално затрудни Гришо и Багдатис в първия сет. Григор и Багдатис успяха да го спечелят драматично след тайбрек. Българо-кипърският тандем спаси подаване за сет на опонентите си при 5:6, след като допусна късен пробив. В тайбрека Димитров и Багдатис също срещнаха сериозна съпротива, но дадоха най-доброто от себе си, за да спечелят сета.

Във втория българинът и партньорът му пробиха сервиса на съперника си още в първия гейм, а след това и в петия, за да поведат с 4:1 и да спечелят лесно с 6:2, с което си осигуриха и продължаване напред на Аустрелиън Оупън.

Във втория кръг българо-кипърският дует ще срещне Макс Мирни от Беларус и Хориа Течау от Румъния, които на старта се наложиха с 6:7 (4:7), 7:6 (10:8), 6:3 над Трийт Конрад Хуей от Филипините и британеца Доминик Инглот.