Григор Димитров разказа, че в хода на кариерата си нерядко е страдал от тревожност и панически атаки. Темата с психичното здраве на спортистите става все по-актуална през последните години, като на пресконференцията след победата си снощи над Талон Грийкспоор с 2:6, 7:5, 6:4 в Стокхолм първата ни ракета говори за своя личен опит в това отношение.

„Би било лъжа, ако кажа, че никога не съм има подобни проблеми. Имало е моменти, в които съм страдал сериозно от тревожност и панически атаки, дори по време на мач. Според мен помага много, ако можеш да говориш с хората за това и да споделиш, дори да става дума за друг тенисист. Винаги съм казвал, че трябва да бъдем по-отворени един към друг“, каза 33-годишният българин.
 
„Знам, че не е никак лесно, тъй като тенисът е индивидуален спорт и животът в Тура често е брутален, но в крайна сметка всички сме хора. Не сме по-различни от останалите. Просто играем добре тенис, това е всичко“, коментира Григор.

„Мисля, че все повече спортисти по света постепенно започват да изразяват себе си, което е чудесно. Чувал съм няколко играчи от НБА да говорят доста открито за психичното здраве. Според мен тази тема не се коментира достатъчно, особено сред мъжете, а би трябвало. Това не е проява на слабост. Точно обратното – мисля, че се изисква огромна сила, за да си позволиш да покажеш уязвимост“, добави Димитров. 

Днес от 16:00 часа Гришо се изправя срещу Томи Пол на финала на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. 

Димитров и американецът, поставен под №4 в схемата, са играли два пъти помежду си досега, като са си разменили по една победа. Пол надви Григор във втория кръг на Australian Open през 2020 година с 6:4, 7:6(6), 3:6, 6:7(3), 7:6(3). Отново през 2020 година, но на US Open, в първия кръг, Димитров печели, при това убедително - 6:4, 6:3, 6:1.

Гришо се класира за четвърти път на финала в Стокхолм, където спечели трофея през 2013 г. (загуби финалите през 2014 г. и 2017 г.).