Най-добрият ни тенисист Григор Димитров все още не се чувства близо до най-добрата си форма след възстановяването от коронавируса. Хасковлията разказа за борбата с COVID-19 и липсата на тренировки. Българинът загуби от 38-годишния испанец Фелисиано Лопес с 2:3 части (10:17, 15:14, 16:12, 12:16, 0:2) във втория си мач от второто издание на демонстративния турнир в Ница.

„Дойдох без никакви очаквания. Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя. Видно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя“, коментира Гришо пред "Tennis Majors".

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден", добави Димитров.

"Не успявах да дишам добре по време на боледуването от коронавирус. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си – всичко, което може да си представите. Така че не беше никак забавно“, завърши българският тенисист.