Най-добрият български тенисист Григор Димитров разби аржентинеца Диего Шварцман с 6:0, 6:3 и се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Мадрид, което не бе правил от пет години насам.

Гришо записа четири гейма на нула и три пробива за безапелационното спечелване на първия сет, а във втория аржентинецът го затрудни малко повече и успя да взема три от своите подавания. Шварцман си тръгва след втория кръг от Мадрид за трета поредна година след третото си поражение от четири мача срещу българина.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Стефанос Циципас и Лука Пуи, които играят по-късно тази вечер.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров започна страхотно мача и още в първия гейм стигна до точка до пробив, реализирайки я веднага, за да поведе с 1:0 на аржентинеца. След това българинът затвърди пробива с гейм на нула. Третият гейм бе най-оспорван от началото и в него Гришо отново успя да пробие подаването на Шварцман за 3:0. Българинът нямаше проблеми да защити и този пробив, давайки само точка на съперника. Димитров продължи да мачка аржентинеца и с гейм на нула стигна до трети пробив в сета за 5:0. С поредния чист гейм пък Гришо затвори сета при 6:0.

ВТОРИ СЕТ
Диего Шварцман спечели първия си гейм в мача едва в началото на втората част при свое подаване, давайки само точка на българина. След това аржентинецът стигна и до точка за пробив при подаването на Гришо, който все пак се справи и взе оспорван сервис-гейм и на свой ред получи две възможности за пробиване на съперника, реализирайки втората от тях. Димитров веднага затвърди пробива и поведе с 3:1. След това Гришо пропусна две възможности за нов пробив, но след това взе подаването си за 4:2. Шварцман сравнително трудно спечели сервис-гейма си, след което Гришо направи това по-лесно на свое подаване, за да поведе с 5:3. След това българинът направи нов пробив на нула и затвори сета и мача с 6:3.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДИЕГО ШВАРЦМАН 6:0, 6:3