Winbet - победата е емоция! (18+)

Първата ракета на България Григор Димитров постигна исторически успех и за първи път ще играе на 1/4-финал на турнира от Големия шлем US Open.

Това стана факт, след като хасковлията спечели със 7:5, 6:3, 6:4 сблъсъка на 1/8-финалите с младия австралийски тенисист Алекс де Минор.

С невероятната победа Гришо си осигури битка на четвъртфиналите с бившия номер 1 Роджър Федерер. Двамата до момента са се срещали 7 пъти, като статистиката е на страната на швейцареца, който е спечелил всичките сблъсъци. За да си осигури битка с Димитров, Маестрото по-рано отстрани Давид Гофен без особени проблеми - 6:2, 6:2, 6:0.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът стартира със сервис на Гришо, който изпита известни затруднения, но в крайна сметка успя да го спечели на 30, за да поведе с 1:0. Първото подаване на Де Минор също не бе най-доброто, като Димитров стигна до 40:40, но съперникът му показа здрави нерви и успя да спаси подаването си. Последва много труден сервис на хасковлията, който обаче се справи и успешно отрази брейкпойнт. В последвалите геймове и двамата тенисисти се справяха на собствено подаване, като това продължи до 6:5 в полза на Гришо и сервис на съперника му. Тогава младият австралиец показа слабости, които българинът наказа още с първата си възможност, осъществявайки пробив и съответно, взимайки първия сет със 7:5.

ВТОРИ СЕТ
През втората част Григор започна доста по-агресивно и с повече увереност, а добрата му игра се увенча с успех при 2:1 гейма в негова полза и сервис на Де Минор. Тогава българинът получи шанс да пробие и се възползва отново още с първата възможност, повеждайки с 3:1. Последва затвърждаване, което дойде с 40:0 в полза на Димитров. До края на сета повече пробиви нямаше и на свой сервис Гришо успя да затвори частта с 6:3.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част вървеше в много равностойно темпо, като една идея по-агресивният тенисист бе българският тенисист. При 2:2 гейма Де Минор изпита трудности, но успя да ги преодолее и все пак поведе с 3:2. Веднага след това Гришо изравни за 3:3, а в следващото подаване на съперника хасковлията осъществи пробив, повеждайки с 4:3. До края и двамата тенисисти взимаха своите подавания като Димитров получи шанс да сервира за мача. Той го направи почти безпроблемно и успя да затвори на 6:4.