Григор Димитров ще стартира Откритото първенство на Австралия срещу 23-годишния американец Брадли Клан. Съперникът на българина е №95 в световната ранглиста.

Американецът се състезава основно на чалънджъри, но през тази седмица записа три победи на АТР турнира в Оукланд, две от които в квалификациите. Три са и победите на левичаря в основна схема на АТР ниво - две в първи кръг на US Open и въпросната в Оукланд.

Брадли Клан за първи път участва в основната схема на Аустрелиън Оупън.

При успех на Гришо, във втория кръг той също ще има неособено трудна задача към този момент. Българинът ще срещне победителя от мача между Йен Хсун-Лу (Тайван) и неизвестен все още квалификант.

Половинката на Гришо Мария Шарапова пък ще стартира на Аустрелиън Оупън срещу намиращата се в отлична форма Бетани Матек-Сандс, а първата поставена, която може да срещне, е Ализе Корне в двубой от трети кръг.

Миналогодишният шампион в Мелбърн - Новак Джокович, започва срещу Лукаш Лацко. Във втори кръг Ноле може да играе срещу Майер или Монтанес, а в трети с поставения Дмитрий Турсунов. Ернест Гулбис или Фабио Фонини са вариантите му за съперник в четвърти кръг, а на четвъртфиналите - Вавринка и Гаске.