Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира отпадането си на четвъртфиналите на US Open, където беше принуден да се откаже заради контузия в четвъртия сет на мача си срещу Франсис Тиафо.

"Мисля, че травмата е резултат и на петсетовия мач срещу Андрей Рубльов в предишния кръг. Процесът на възстановяването ми вече е малко по-бавен. Усетих няколко неща още преди мача. Последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Наистина няма смисъл да говоря за това. Това е играта, но аз трябва да съм с високо вдигната глава", заяви Григор.

"Трябва да преоценя някои неща, които мога да променя. Също и начина, по който съм се подготвял. Може би мога да се справя малко по-добре. Като се имат предвид всички обстоятелства от турнира в Монреал досега, не бях сигурен, че дори ще мога да се справя толкова добре, колкото ми се искаше. Не искам да омаловажавам победата Франсис. Неговата игра силно ме мотивира да се опитам да работя допълнително. Тиафо определено заслужава признание", допълни 33-годишният българин.

"Трябва да се съсредоточа върху това, което предстои. Много хубави неща има зад ъгъла. Продължаваме напред", сподели Димитров.

„Това е вторият пореден турнир от Големия шлем, в който се отказвам заради контузия. Имам достатъчно опит, за да знам къде няма смисъл да продължавам повече. Харесва ли ми да го правя? Не, но това е ситуацията. Просто много ми се натрупа през дните и затова е трудно за преглъщане", обяви Гришо.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК