Григор Димитров изненадващо загуби от сърбина Никола Милойевич с 1:4, 3:4(4) във втория си мач от първия ден на демонстративния турнир Adria Tour в Белград. 24-годишният сърбин никога не се бе изправял срещу първата ракета на България и тази вечер замени контузилия се босненец Дамир Джумхур, за да надвие Гришо в два сета.

Така Димитров има една победа и една загуба в групата си, след като по-рано днес в първия си мач надигра Душан Лайович с 4:3(2), 3:4(5), 4:1.

Всеки уикенд ще се провеждат турнири с по две групи от по четирима тенисисти, като мачовете ще бъдат във формат два от три сета до 4 гейма. Всеки ще играе по два мача в събота, след което по един в неделя, последван от финала между победителите от групите. Гришо е в група „В“  в Белград, заедно с Лайович, Доминик Тийм и Дамир Джумхур, който обаче се контузи и бе заменен от 145-ия в световната ранглиста Никола Милойевич. 

В група „А“ са организаторът Новак Джокович, Александър Зверев, Филип Краинович и Виктор Троицки. Двубоите са на клей.

Winbet -най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В първия сет Гришо и Милойевич спечелиха първите си подавания. След това обаче българинът бе пробит на два пъти от сърбина и отстъпи категорично с 1:4 в тази част.

Втората час също не започна добра за Димитров, след като първо не успя да пробие съперника, а след това загуби и своето подаване. Българинът обаче най-накрая се събуди и на свой ред записа първи пробив в мача, за да намали изоставането си на 1:2, след което и спечели на свой сервис за 2:2. Двамата продължиха да печелят подаванията си, за да се стигне до тайбрек. В него Димитров дръпна с 3-0 точки, но след това сърбинът отвърна с 6 поредни точки в своя полза и реализира едва третия си мачбол за 7-4, триумфирайки в срещата.

Утре през деня Григор Димитров ще играе с големия фаворит в групата Доминик Тийм. По-късно в неделя е и финалът, който ще противопостави победителите от двете групи.

ГРИГОР ДИМИТРОВ – НИКОЛА МИЛОЙЕВИЧ 1:4, 3:4 (4)