Григор Димитров постигна трудна победа срещу нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп в турнира АТП 250 в Мелбърн, който е подгряващ за първата надпревара от Големия шлем за годината - "Аустрелиън Оупън" (стартира на 17 януари). 30-годишният хасковлия ликува след 6:7(5), 6:0, 7:5 и се класира на полуфиналите.

Това беше първи мач между Григор и Ботик ван де Зандсхулп. Битката беше доста оспорвана, изключвайки втория сет, в който нашето момче беше перфектен - 6:0. Мачът продължи над 2 часа и половина игра, като в третата част Димитров демонстрира характер, отразявайки два мачбола и постигайки победата. Именно последният сет бе много тежък и продължителен - цял час и 13 минути!

За място на финала Димитров ще спори с Максим Креси от САЩ, който по-рано елиминира Хауме Мунар (Испания) след 7:6(3), 6:4. Креси е на 112-ото място в световната ранглиста.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet
 

Двубоят започна отлично за Григор, който поведе с 1:0, след като не допусна нито една грешка в първия гейм. Въпреки притесненият в играта на нидерландеца в първите минути, той все пак успя да спечели подаването си и да изравни резултата. Ван Зандсхулп допусна няколко непредизвикани грешки, които обаче не се оказаха проблем за него – 1:1. В третия гейм Григор натрупа солидна преднина до 40:0, след като направи два поредни аса, а след добро излизане на мрежата и хубав удар, затвори частта, за да поведе с 2:1. Последва нов гейм в полза на нидерландския тенисист, който продължи да демонстрира добър сервис. Подаването на Ван Зандсхулп определено затрудни Димитров, който успя да вземе само една точка – 2:2.

Последва и първият пробив в мача, който бе на сметката на нидерландеца. Българският тенисист направи непредизвикана грешка, с която позволи на съперника си да поведе. След размяна на няколко точки се стигна до 15-30. Ван де Зандсхулп показа характер, за да вземе нова точка в своя полза и да доведе нещата до брейк-бол. Първият бе отразен от Димитров, но последва двойна грешка от родния тенисист, който в крайна сметка допусна пробив.

Димитров успя да върне пробива, въпреки че отново показа колеблива игра. Нидерландецът направи много добър удар по диагонала, с който доведе нещата до 30-30. Димитров стигна до рибрейк след прекрасен форхенд, който затрудни максимално неговия противни. Стигна се до дълго разиграване, в което родният тенисист показа здрави нерви и спечели, за да върне пробива. Последва доста равностойна игра и размяна на геймове, за да се стигне до 5:5.

Григор отново излезе с едни гърди напред, печелейки за втори пореден път на 15 и поведе с 6:5. Ван де Зандсхулп обаче след това не се пропука и прати първия сет в тайбрек след две поредни точки за 6:6. В решителната част Димитров беше доста колеблив и отстъпи с 5:7 точки, а с това и падна в първия сет.  

Във втората част Григор коренно промени играта си и беше перфектен, печелейки гейм след гейм, и то отвявайки Ван де Зандсхулп на нула - 6:0.

Третият сет беше изключително оспорван и доста се проточи - 1 час и 13 минути.