Най-добрият ни тенисист Григор Димитров заряза за кратко тениса и се отдаде на бойните изкуства. Гришо участва в демонстративно шоу в Банкок, което се проведе ден преди мача му със Симоне Болели от втори кръг на турнира в тайландската столица. Димитров посети местна школа по Муай тай - традиционното тайландско бойно изкуство.

"Беше страхотно. Тайландците са наистина много мили хора и ми направиха хубав подарък - Муай тай шорти с моето име на тях. Така че нямаше как да устоя и да не го направя отново", каза по този повод Гришо.

След като се присъедини към компанията на три от най-популярните муай-тай звезди, талантът от Хасково бе част и от традиционния подгряващ ритуал. След това местните бойци показаха на българина и някои от основните техники в бойния спорт. Гришо демонстрира завидни умения и без да му мигне окото натупа противниците си.

"Боксьорите бяха невероятни, беше хубаво преживяване. За четвърти път съм в Тайланд. Хората тук наистина са луди по подобни неща. Така че се присъединих към тях и беше забавно. Не знаех много за Муай тай преди да дойда в Банкок, но все пак бях гледал няколко мача. Изглеждаше доста брутално. Определено не искам да бъда на тяхно място, но съм тренирал други подобни спортове. Има някои прилики и разлики. По принцип боксьорите имат силно развита горна част на тялото, но тези момчета са като канари. Сигурен съм, че да получаваш удари от тях не е много забавно. Беше страхотно преживяване и мисля, че на момчетата също им беше приятно, показвайки ми някои движения", завърши Гришо, който днес заменя бойния ринг с тенис корта, а срещата му със Симоне Болели е последен четвърти мач на централния корт. От 15 часа българско време ще започне двубоят на Анди Мъри с Микаел Берер, а веднага след неговия край стартира този на Гришо. При победа българинът ще си осигури 45 точки за ранглистата, а на 1/4-финалите ще срещне Мъри или Берер. 

gri6o.JPG

gri6.JPG

3_15.jpg