Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира предстоящия си мач с Роджър Федерер на осминафиналите на „Уимбълдън“. Хасковлията отправи закана, че още не е завършил работата си на „Уимбълдън“. Той говори с уважение за швейцареца, а направи и кратък анализ на мача си срещу Дуди Села.

“Не мога да преценя дали в началото на мача Дуди Села беше контузен. Опитах се да бъда напълно концентриран и да покажа моята игра. След първия сет се чувствах много уверен и следвах плана си. След това Села повика физиотерапевта, а аз просто трябваше да продължа да играя по същия начин както в първия сет", призна Димитров.

“Федерер е велик играч на трева. Роджър се е доказал на „Уимбълдън“ повече от веднъж или два пъти. Всички знаем какво да очакваме от него. Нека видим кой ще спечели и след това ще мисля за това, което ми предстои”, обяви Гришо.

“Честно казано, чувството да премина през първата седмица на „Уимбълдън“ е специално и ме кара да се усмихвам. Да си във втората седмица на турнир от Големия шлем - това е едно малко постижение за всеки играч. Оценявам го, но далеч не съм си свършил работата тук”, разкри българският тенисист.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ