Григор Димитров се класира на 1/8-финалите на Уимбълдън. Той победи Дуди Села (Израел) с 6:1, 6:1 и отказване на израелеца. Така българинът продължава във втората седмица на надпреварата и очаква победителя от Роджър Федерер – Миша Зверев.

Григор Димитров даде интервю след двубоя, в което каза нещо интересно. “Когато играеш три от пет сета е по-добре да спестиш малко енергия. Тренирах още един час след мача, за да запазя нормалното натоварване. Чувствам се много ообре в момента. Доволен съм, че съм във втората седмица на турнира”, каза Григор.

На въпрос, каква е разликата между първата и втората седмица заради състоянието на тревата, Димитров коментира: “Първата седмица тревата беше доста интересна. Времето е великолепно, а това помага на тревата да бъде свежа. Но в момента, в който слънцето изгрее, става суха и трябва да внимаваш, за да не се подхлъзнеш. Но трябва да си готов и да работиш добре с краката. Извън корта работя много върху това. Трябва да бъдеш много ниско на корта и да удариш топката.”

Той коментира и цялостното си представяне от началото на годината: “Опитваш се да играеш по най-добрия начин, но не винаги се получава. На Аустрлелиън оупън беше психическа умора, физически се чувствах добре дори след петсетов мач. Но емоционално бях изморен. За мен беше много важно да продължа да работя, това беше ключът, продължих да работя и да работя.”

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ