Григор Димитров коментира участието си с Мария Шарапова в турнира за смесени двойки на "Уимбълдън".
 
Гришо говори пред вестник "Експрес", и коментира друга влюбена двойка, която играе заедно в турнира - шампионите от 1974 година Джими Конърс и Крис Евърт.
 
"Далеч сме от този момент и двамата да сме шампиони, но мечтаем. Участието на смесени двойки е нещо ново, а аз обичам предизвикателствата. Вече съм бил шампион на "Уимбълдън", макар и за юноши през 2008 година и от тогава мечтая пак да вдигна трофея", заяви Гришо.
 
Българинът бе попитан дали прекалената амбиция в спорта няма да попречи на връзката му подобно на голфъра Рори Макилрой и тенисистката Каролине Возняцки, които се разделиха дни преди сватбата си.
 
"Съжалявам за това, което им се случи. Подобни неща са част от играта, а когато и двамата са посветени изцяло на спорта, другото страда. Аз не съм от тези, които се приемат много насериозно. Стъпвам здраво на замята и известността не ми пречи", заяви Димитров.
 
Гришо каза още, че и славата, която преследва гаджето му Мария Шарапова не е проблем за него.
 
"Когато участва в реклами или играе на корта - тя е Шарапова. Когато се прибере у дома, за мен е Мария. Харесва ми, че сме различни, когато сме извън корта", заяви Димитров.