Григор Димитров започна успешно участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Българинът елиминира Роберто Баутиста Агут след 7:6(10), 6:4 и на 1/8-финалите ще спори с Марин Чилич.

Очевидно присъединяването на легендата Андре Агаси към щаба на Гришо доведо до нужната промяна и първата ни ракета успя най-после да постигне победа, след като в последно време почти нямаше поводи за радост. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Световният №10 започна отлично на сервис и при 2-1 вече имаше 4 аса. Българинът продължи с отлични показатели на начален удар и в следващите минути, но изпитваше затруднения да напипа напълно ритъма си от дъното на корта. Димитров и Агут продължаваха да се представят убедително на сервис, не допуснаха опасности в подаванията си и се стигна до тайбрек. В него българинът започна с двойна грешка и изостана с 0-2, но съперникът му също не бе прецизен и два лоши негови форхенда дадоха предимство от минибрейк на Григор - 4-2. Деветият поставен си издейства три сетбола при 6-3. Агут спечели лесно своите подавания и намали до 6-5. Сервирайки за сета, българинът трябваше да изпълнява втори начален удар, след което не съумя да се справи с дълбокия ретур, което доведе до  равенство. Двамата си размениха по още една възможност, преди при 8-8 бекхенд слайсът на Григор да попадне в мрежата – испанецът получи първи шанс да затвори частта на свой сервис. Непредизвикана грешка обаче означаваше, че сетът продължава: 9-9. При 10-10 двамата си размениха 19 удара, като победител излезе Димитров, а при следващата точка пласира на много дълбоко ретура си и най-после спечели първата част.

Димитров започна блестящо втория сет, като с два пробива успя да поведе с убедителното 4:1. После обаче Григор се отпусна и позволи на испанския си опонент да изравни - 4:4. Българинът отново стигна до пробив - 5:4, а впоследствие и до победата в десетия гейм, който също спечели - 6:4, а с това и срещата. 

Това е трета победа за Димитров над Агут. 

Българинът беше без успех от началото на месеца. За последно той победи Тенис Сандгрен на старта на турнира от сериите ATP 500 в Пекин със 7:5, 6:3, след което инкасира две загуби.