Григор Димитров не скри задоволството от историческото класиране на четвъртфиналите на "Уимбълдън". Българският тенисист отнесе аржентинеца Леонардо Майер, който е 64-и в световната ранглиста, с 6:4, 7:6(6), 6:2 и по този начин си осигури сблъсък с действащия шампион Анди Мъри. Мачът бе прекъснат при резултат 6:4, 6:5 заради дъжд и след около час бе подновен.

"Да, днес наистина бе доста трудно за игра, беше много хлъзгаво. Знаете, че времето тук не е много приятно напоследък, но няма какво да се прави. Човек трябва да мине и през такива мачове. Победих в три сета и ще мога да си почина добре утре, което е добре, обяви Гришо "Евроспорт" след мача. - Движението ми по корта бе добро, но имаше и някои доста хлъзгави участъци. Топката не отскачаше добре, но успях да се справя. Много трудно е като цяло да се справиш с английския дъжд. Времето през което бе паузата е достатъчно да изстине човек, но аз успях да хапна и да поговоря с треньора ми. Помислих и добре какво да направя, като се върна на корта.

Моята цел в момента е 1/4-финалния двубой, който ми предстои. Ето как работата ми, упоритият ми труд вече започна да ми носи плодове. Доволен съм, че спечелих мача и се надявам да играя много силно и в следващия ми двубой."