Григор Димитров се класира за първи път на 1/8-финалите на "Ролан Гарос", но според него това не променя абсолютно нищо. Българинът надигра Роберто Карбайес Баеня с 6:1, 6:3, след което испанецът се отказа поради физически дискомфорт.

"Още от самото начало на загрявката видях, че има нещо, което не е добре за него, че има проблеми. Трябваше просто да изляза и да вкарвам всяка топка. Не трябваше да правя нищо повече от това, което сторих", каза Григор пред камерата на БНТ веднага след успеха.

"Мач като мач, трябва да гледам от моята страна на нещата. Трябва да се фокусирам върху това как тренирам, как съм играл досега, да погледна някой от последните си мачове, да разбера в какво състояние съм. Важно е да поддържам това ниво, нищо друго", смята бившият №3.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На 1/8-финалите Григор ще се изправи за първи път в кариерата си срещу световния №6 Стефанос Циципас, който елиминира Аляж Бедене по идентичен начин - след 6:1, 6:2, 3:1 и отказване на съперника.  

"Не е по-различно класирането ми за втората седмица на "Ролан Гарос". Очевидно е, че условията са много по-различни, но трябва да работим с каквото ни е дадено. Всеки ден обстановката е различна, един ден вали, сменя се топло със студено време. Няма и публика, така че е доста странно, но просто трябва да играя и да се надявам", добави Гришо.