“Много съм развълнуван. Просто съм щастлив! Чувството е невероятно. Щастлив съм, че победих в три сета Анди Мъри тук, на негова територия”, заяви Григор Димитров след историческата си победа с 6:1, 7:6, 6:2, пратила го на полуфинал на “Уимбълдън”.
 
“Още по време на загрявката усетих, че Мъри не се намира в добра форма. Аз обаче се чувствах великолепно на корта и се възползвах от това.
 
Двамата сме добри приятели, играли сме заедно и на тренировки. Но официалният мач и то на такъв турнир е нещо съвсем различно. Не може да се направят сравнения...
 
 Трудно е да играеш срещу приятел, но има и такива моменти, когато излизаме един срещу друг и приятелството остава на една страна. Това е битка и всеки иска да я спечели. Радвам се, че днес аз успях!
 
Ключовият момент бе тайбрекът във втория сет. Спечелих го и си помогнах много. Най-вече от психологическа гледна точка. Бях много стабилен по време на целия мач, допуснах малко непредизвикани грешки. За първи път съм на полуфинал от Големия шлем и то на “Уимбълдън”. Това е страхотно. Остава да изиграя още два мача. Силно се надявам да са два”, добави най-добрият български тенисист.