Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира победата си над американеца Томи Пол с 6:4, 6:3, 6:1 в мач от първия кръг на US Open. Така Гришо взе реванш за загубата си от Пол на Australian Open.

„Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да играя в настоящето и да се абстрахирам от това какво е било и какво ще се случи. Наистина в началото на годината срещнах Томи Пол в Австралия, този мач беше напълно различен. Имах добър план за мача и смятам, че успях да го реализирам. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт“, обяви Димитров.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг“, заяви хасковлията за предстоящия мач от втория кръг срещу Мартон Фучович, от когото загуби само преди седмица.

„Със сигурност не съм възстановен на 100% след прекараното заболяване, но се движа в правилната посока. Кондицията ми се подобрява. По-дългият престой в Ню Йорк ми помогна да се адаптирам към обстановката. Ден след ден се чувствам все по-добре. Опитвам се да правя това, което зависи от мен, да контролирам нещата, които мога. Надявам се, че с всеки следващ мач ще развивам играта си“, допълни Гришо.