Най-добрият български тенисист Григор Димитров сгази американеца Томи Пол за успеха с 6:4, 6:3, 6:1 в мач от първия кръг на US Open. Успехът на хасковлията дойде след един час и 53 минути на корта. Така Гришо, който е поставен поставен под №14 в основната схемата, взе сладък реванш срещу американеца заради загубата във втория кръг на Откритото първенство на Австралия през януари. Тогава Димитров падна от Пол в петсетова драма

Във втория кръг хасковлията ще играе срещу Мартон Фучович, който победи Уго Делиен от Боливия с 6:3, 6:3, 6:1. Димитров има повод да търси реванш и от унгареца, от когото загуби само преди седмица в Ню Йорк. Това беше и първи мач между двамата в турнири на АТР. Ако Гришо достигне до третия кръг на US Open, там ще го очаква някой измежду Франсис Тиафо, Андрeас Сепи, Джон Милман и Николас Басилашвили. В четвърти кръг пък е възможен двубой със световния №5 Даниил Медведев.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Миналата година Димитров направи най-доброто си класиране на US Open с достигане до полуфиналите на надпреварата, където загуби от именно от Медведев.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ТОМИ ПОЛ 6:4, 6:3, 6:1

ПЪРВИ СЕТ
Гришо започна мача с пробив в своя полза. След това хасковлията спечели подаването си на нула и затвърди брейка в сервиса на Томи Пол. Американецът обаче успя да вземе своето подаване и намали изоставането си на 1:2. След това Димитров трудно взе подаването си гейм, в който направи две двойни грешки, но все пак затвърди аванса си. Пол отново намали пасива си – 2:3. Хасковлията отново имаше трудности при своя сервис гейм, при който даде три възможности за пробив на съперника, но все пак не допусна брейк в подаването си. Томи Пол отново взе своя гейм и намали на 3:4. Гришо отговори с бърз сервис гейм, което му позволи да се доближи до спечелване на сета. След това българският тенисист изтърва три възможности за пробив, американецът ги спаси и спечели подаването си, за да остане в битката за първата част – 4:5. Гришо обаче взе лесно подаването си, реализира първия сетбол и поведе в общия резултат на мача.

ВТОРИ СЕТ
Гришо направи пробив в подаването на съперника и в първия гейм на втория сет, а след това затвърди брейка. Както и в първата част едва сега Томи Пол спечели гейм и намали изоставането си на 1:2. Димитров набързо взе подаването си и върна аванса си от два гейма. Развитието на този сет продължи да повтаря развитието на първия и американецът отново намали – 2:3. Гришо отново не позволи да бъде пробит и въпреки че взе трудно подаването си, успя да върне преднината си в сета. Томи Пол за пореден път намали, като този път спечели сервис гейм, при който спаси два брейкбола. Хасковлията взе подаването си на нула и се доближи на един гейм от спечелване на втория сет - 5:3. Тук вече дойде разликата от първата част. Григор Димитров направи пробив при втория си брейкбол и спечели втория сет.

ТРЕТИ СЕТ
Гришо започна ударно тази част и спечели подаването си на нула. След това направи и бърз пробив, който постигна при втория си брейкбол. Димитров взе своя сервис гейм и поведе убедително с 3:0 в третия сет. Едва сега Томи Пол успя да намали изоставането си в тази част, след като спечели подаването си. Григор възстанови аванса си, спечелвайки сервис гейм, при който му се наложи да спасява точка за пробив. Хасковлията направи втори пробив във втората част и се доближи на гейм от спечелване на мача – 5:1. Григор Димитров стигна до победата с убедителен собствен сервис гейм, при който се възползва от първия си мачбол.