Григор Димитров ще спори с №101 в световната ранглиста Филипо Воландри за място на 1/4-финалите на турнира в Бостад (Швеция). Първата ни ракета се затрудни максимално на старта вчера, като победи трудно 17-годишния Елиас Имер и го елиминира след 5:7, 6:2, 6:4.

Опитният Воландри е на 31 години. Италианецът в момента е под №101 в световната ранглиста, а рекордното му класиране е №25. В кариерата си Воландри е достигал до седем АТР финала, два от които спечелени, а общото между тях е, че всички те бяха на клей, каквато е и настилката в Бостад.

Именно клеят определя като любимата си настилка Воландри, форхендът - като най-добър удар, а мечтата му е да спечели Ролан Гарос.

Двубоят между българина и италианеца ще се играе в сряда или четвъртък, като програмата ще стане ясна по-късно тази вечер, когато организаторите публикуват програмата за следващия ден.

Това ще е първа среща между Гришо и Воландри, а успее ли да се справи със съпротивата на италианеца, на 1/4-финалите хасковлията ще се изправи срещу един измежду третия поставен Хуан Монако или квалификантите Антонио Веич и Хенри Лааксонен.