Най-добрият български тенисист Григор Димитров често попада в класации за атрактивни удари и гениални отигравания, но този път се нареди до най-големите късметлии на корта.

Гришо е класиран на четвърта позиция в класацията на Tennis TV на десетте най-късметлийски удара в ATP тура. Става въпрос за ретур на българина срещу испанеца Давид Ферер, който вече сложи край на кариерата си.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Щастливият удар на Димитров е в първия му мач срещу испанеца на "Мастърс" турнира в Синсинати през 2011 година. Тогава 20-годишният Гришо направи лош ретур от бекхенд, след който изглеждаше, че топката ще излезе безпроблемно в аут, но тя някак се приземи в противниковото поле. Това помогна на българина да спечели първия сет, но в крайна сметка той загуби срещата с 6:4, 1:6, 5:7 и допусна първо от общо пет поражения от Ферер. Единствената победа срещу испанеца пък донесе на Димитров и първата от осем дотук титли в ATP тура - 2:6, 6:3, 6:4 на финала в Стокхолм през 2013 година.

Първи в класацията за най-щастливите отигравания е чилиецът Кристиан Гарин, а топ 3 допълват Ренцо Оливо и Роджър Федерер (удар в мач срещу Новак Джокович).