Григор Димитров определено ще се изправи срещу неудобни съперници на финалния турнир в Лондон. Днешният жребий отреди българинът да бъде в група "Пийт Сампрас" с Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен. Турнирът в Лондон е от 12 до 19 ноември. Гришо има положителен баланс единствено срещу белгиеца.

Досега Димитров и световният лидер Рафаел Надал са се срещали 11 пъти, като само в един от тях Гришо излиза победител - в Пекин през 2016 година (6:2, 6:4). През настоящата година Димитров и Надал се срещнаха три пъти, като и в трите случая победител е испанецът.

Другият съперник на Григор Димитров е австриецът Доминик Тийм. И срещу него най-добрият ни тенисист е с отрицателен баланс - 1 победа от 3 срещи. Успехът му е през тази година в Бризбейн с 6:3, 4:6, 6:3.

Третият в група "Пийт Сампрас" е Давид Гофен. Белгиецът е единственият, срещу когото Гришо има положителен баланс. Двамата са излизали един срещу друг четири пъти, от които Димитров има три успеха. Единствената му загуба е при последната среща помежду им - през тази година в Ротердам. Белгиецът спечели с 6:4, 1:6, 6:3. В началото на 2017 Григор победи на финала на турнира в София именно Гофен и вдигна трофея.