Григор Димитров ще играе срещу чеха Томаш Бердих на демонстративния турнир BNP Paribas Tennis Classic, провеждащ се на кортовете на "Хърлинам къп" в Лондон. Това ще бъде и единственият мач на 23-годишния хасковлия в състезанието. Двубоят между Григор и Бердих ще бъде в четвъртък и ще се изиграе в следобедните часове след края на срещата между британеца Анди Мъри и испанеца Томи Робредо. Българинът и чехът ще излязат на корта около 18 часа.

Това ще бъде шести мач между Григор и Бердих, който е №6 в световната ранглиста. В четирите официални двубоя помежду им Димитров е допуснал само една-единствена загуба - 6:3, 3:6, 2:6 на тазгодишния Мастърс в Мадрид. Чехът има и още една победа над хасковлията - 6:4, 6:7(9), 6:3 на турнира за смесени двойки "Хопман къп" през 2012 г., но този мач бе с демонстративен характер, както ще бъде и срещата им утре, и не влиза в официалната статистика.

Григор загря за започващия на 23 юни турнир от Големия шлем на трева "Уимбълдън" с прекрасно представяне на "Куинс клъб", където спечели титлата. В петък, когато се тегли жребият за "Уимбълдън", Димитров ще разбере с кого ще играе в първия кръг на най-престижното състезание в тениса, известно още като "The Championships".