Григор Димитров спечели четвърта АТП титла в кариерата си. Българинът победи на финала в Куинс Клъб (Лондон) Фелисиано Лопес с 2:1 сета (6:7, 7:6, 7:6) за 2 часа и 31 минути игра. Хасковлията имаше специална подкрепа на трибуните - Мария Шарапова. Рускинята бе постоянен обект на телевизионните камери. Маша се вълнуваше толкова много, че преживяваше почти всяка точка на любимия си.

През по-голяма част от двубоя рускинята бе сдържана и концентрирана, но накрая, след шампионската точка, не сдържа емоциите си. А и как да го направи, когато Григор се обърна към нея с думите: "Мария, благодаря ти, че дойде и наблюдава този мач." Не за първи път Шарапова присъства на мачове на Гришо, направи го на същия турнир, но в по-ранна фаза. Маша обаче за първи път гледа наживо как Димитров печели титла от турнир.

"Благодаря на Фелисиано за изиграния финал, благодаря на моя треньор - Роджър, благодаря ти. Благодаря на всички за подкрепата, беше страхотна седмица, това бе един невероятен турнир. Чудесно е да се връщам тук година след година. Този турнир означава много за мен. Щастлив съм, че успях да спечеля по такъв начин. Благодаря на подкрепата", добави Григор.

На въпрос за допуснатия пробив в началото на третия сет, Григор коментира: "Помислих си, че може и да си платя за това. Знаех, че не е лесно да бъде пробит Фелисиано. Той сервира отлично през цялата седмица, не само на този мач. Имах късмет, че успях да го пробия.“

След края на двубоя хасковлията направи жест към бившия директор на турнира в Куинс и настоящ президент на АТР Крис Кермоуд, подарявайки му една от ракетите си след последната точка на финала. "Този турнир означава много за мен, тук за първи път ми дадоха уайлд кард. Той беше първит, който повярва в мен, дължа му го."

А дали ще получи почивка от треньора си Роджър Рашийд - Григор, каза: "Силно се съмнявам. Той просто няма търпение да седнем след мача и да ми каже къде съм сбъркал. Това е типичният Роджър, но няма проблем, той е такъв."