Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Рим срещу Едуар Роже-Васлен, отреди тегленият жребий във Вечния град. Гришо и намиращият се в момента под №47 в ранглистата французин никога до този момент не са се срещали. Ако българинът преодолее 30-годишния Роже-Васлен, във втори кръг на Мастърса с награден фонд 3,45 милиона евро ще се изправи срещу Иво Карлович или квалификант.

22-годишният Димитров е поставен под номер 12 в схемата и има гарантирани 10 точки за световната ранглиста, в която заема 14-ото място.

Мачовете от първия кръг при мъжете ще се играят в неделя, понеделник и вторик, а в кой ден Григор ще е на корта - ще стане ясно по-късно.

Единственото участие в Рим на първата ни ракета бе през миналата година, където достигна до втори кръг и бе спрян от Ришар Гаске, а успее ли през тази да направи крачка напред, то в трети кръг е възможно отново да срещне Томаш Бердих в повторение на мача им от тази седмица в Мадрид. Както е известно, чехът елиминира Григор след 3:6, 6:3, 6:2. Вчера пък Бердих приключи участие в Мадрид след загуба с 4:6, 2:6 от Рафаел Надал.