Григор Димитров ще направи историческо постижение, ако запише още една победа на турнира по тенис в Мюнхен (Германия), с награден фонд 450 000 евро. За целта обаче той трябва да се справи с намиращия се в страхотна форма представител на домакините Флориан Майер.

При успех Гришо ще стигне полуфиналите и ще стане първият български тенисист останал сред последните 4 на турнир от веригата на Мъжката тенис асоциация. В момента 19-годишният талант дели класиране на четвъртфинал с Орлин Станойчев. През 1999 година Станойчев игра на тази фаза в Прага, но загуби от Михал Табара с 1:2 сета.

Майер е роден на 5 октомври 1983 година и в момента заема 35-ата позиция на ранглистата. Най-големите му успехи са на клей (настилката в Мюнхен), като има два загубени финала. През годината 190-сантиметровия тенисист записа победи над Хуан Мартин дел Потро, Николай Давиденко, Марин Чилич, Радек Щепанек, Иво Карлович, Николас Алмагро, Михаил Южни и др.

По-късно днес Димитров играе в първия кръг на двойки. Негов партньор е Филип Печнер (Гер), настоящ шампион на двойки от “Уимбълдън” заедно с Юрген Мелцер (Авс). Двамата ще излязат срещу Робин Хаасе (Хол) и Лукаш Кубот (Пол).