Мачът на Григор Димитров срещу защитаващия титлата си в Монте Карло Стан Вавринка ще започне утре от 11:30 часа българско време. Срещата от третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" е първа от програмата на Централния корт за четвъртък.

Това ще бъде четвърти мач на Димитров срещу Вавринка. 30-годишният швейцарец в момента е девети в световната ранглиста. 183-сантиметровият Вавринка има девет титли в кариерата си и е заработил почти 15.5 милиона долара от наградни фондове в професионалната си кариера от 2002 година насам. Той има две победи в три мача срещу Димитров до момента. Първият им сблъсък е през 2011 година на Аустрелиън Оупън и е спечелен от Стан - 7:5, 6:3, 6:3. Вторият им двубой е през 2013-а на Мастърса в Мадрид, когато швейцарецът надделява след 3:6, 6:4, 6:1. Третият сблъсък бе миналата година на трева в Куинс, където Гришо отвя съперника с 6:2, 6:4 и се класира на финала, в който извоюва титлата след обрат срещу Фелисиано Лопес - 6:7, 7:6, 7:6.

След мача с Вавринка утре Димитров ще има още едно излизане на корта. По-късно през деня в четвъртък българинът и партньорът му на двойки Макс Мирни ще излязат в осминафинален двубой срещу дуо №1 в света - близнаците Майк и Боб Брайън.