Григор Димитров стартира с победа сезона на трева, елиминирайки англичанина Джеймс Уорд от турнира Куинс клъб след успех със 7:5, 6:3. Българинът зарадва половинката си Мария Шарапова, която беше на трибуните в Лондон и го подкрепя в мача му срещу представителя на домакините. Телевизионните камери доста пъти показваха шампионката от "Ролан Гарос", докато Григор се потеше на корта. След победата българинът получи заслужени аплодисменти от рускинята.

23-годишният Димитров е поставен под №4 в схемата на турнира Куинс клуб, където участва за шеста поредна година. Сънародникът ни стартира от втори кръг, а противник му беше заемащият 155-ото място в световната ранглиста Джеймс Уорд. Англичанинът правеше всичко по силите си да противодейства на 13-ия в света. Григор обаче не допусна изненада и се класира на 1/8-финалите, като с победата си осигури 10 160 евро от наградния фонд и 20 точки за световната ранглиста, а следващият му противник ще е Никола Маю или Едуар Роже-Васлен, които играят в сряда.

Мачът на Григор с Уорд продължи малко повече от час. Първият сет протече при доминация на сервиращите тенисисти. Димитров допусна неочаквано много двойни грешки, но въпреки това успяваше да вземе подаванията си. Всъщност частта беше решена от един пробив. Той дойде в последния гейм, като преди това само веднъж имаше възможност за пробив в мача и тя беше за българина, но той не я реализира. Хасковлията обаче се възползва от първия си сетбол и въпреки оспорването на Уорд, точката беше зачетена и нашето момче поведе с 1:0 сета - 7:5.

Във втората част Григор продължи да прави нетипични двойни грешки, но въпреки това поведе рано с пробив за 4:1. Съперникът му обаче го върна при 3:4, но отговорът на българина беше светкавичен, като при 5:3 Димитров наниза мощен ас при мачбол, записвайки първата си победа на трева за 2014 година. Освен това Григор за първи път записа успех над Уорд, който го беше надвил през 2008-а. Тогава на фючърс в Испания англичанинът побеждава правещия първите си стъпки в мъжкия тенис българин със 7:5, 7:6(3).

По-късно тази вечер Григор Димитров ще има още един мач. На двойки българинът и партньорът му Станислас Вавринка (Швейцария) излизат срещу братята Кен и Нийл Скупски.