Григор Димитров беше много радостен след победния старт в Куинс клъб - успехът със 7:5, 6:3 над Джеймс Уорд, който го класира на 1/8-финалите. Българинът беше подкрепян от половинката си Мария Шарапова. Рускинята беше на трибуните, само часове след като пристигна в Лондон от Париж, където в събота спечели за втори път в кариерата си "Ролан Гарос".

"Всеки път, когато играя тук се чувствам специално, особено на Централния корт. Атмосферата отново беше страхотна. Не е лесно да играеш срещу подкрепян от публиката съперник. Доволен съм от днешния мач, очаквам следващите ми срещи. Искам да изиграя възможно най-много двубои преди "Уимбълдън", за да напипам ритъма и да се нагодя към тревната настилка", коментира Гришо след победата над англичанина.

Попитан за триумфа на "Ролан Гарос" на приятелката му Мария Шарапова, която днес го подкрепя от трибуните, Димитров каза: "Това със сигурност беше един от най-великите финали, които съм гледал някога. Мария ми даде страхотен пример, мотивира ме. Доволен съм, че тя е тук с мен и ме подкрепя. Радостен съм. Докога ще остане в Лондон? Не знам, попитайте нея."