Григор Димитров постигна страхотен успех, като стана първият българин на 1/4-финал от турнир от Големия шлем. Хасковлията се наложи с 3:1 сета над Роберто Баутиста-Агут на Аустрелиън Оупън и чака победителя от двубоя между Рафаел Надал и Кей Нишикори.

На въпрос как се чувства след успеха над испанеца с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4, Гришо отговори: "Страхотно! Чувствам се великолепно, много съм щастлив."

"Малко съм изморен, но знаех, че Роберто Баутиста-Агут ще ме измори. Благодаря на всички, които ме подкрепяха", заяви в блиц интервюто на корта българинът.

"Вече два пъти бях загубил от него, знаех какво да очаквам. Той игра добре във втория сет, трябваше да работя здраво за всяка точка. Успях да се справя и очаквам с нетърпение следващия мач", каза Димитров.

Много скоро Гришо ще научи съперника си, тъй като Надал и Нишикори играят помежду си в момента.

"Не знам, играл съм и с двамата. Няма значение с кой точно ще споря. Надявам се да се получи добър мач, очаквам го с нетърпение", добави Гришо, след което беше изпратен с бурните аплодисметни от станалите на крака зрители на "Маргарет Корт Арена".