Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на мастърса в Торино след трудна победа с 2-1 сета над Томи Робредо. В следващия кръг номер 8 в света се изправя срещу стария си познайник Кевин Андерсън. Досега хасковлията не е преминавал в следващата фаза на турнир от такъв ранг.

"Никога не е лесно срещу Томи. Той е невероятен боец. Дори когато водих със сет и 4:2 гейма, знаех, че няма да ми е лесно да завърша мача. Със загубата на втория сет психологическото предимство в мача приключи, така че трябваше да работя малко повече за победата. Щастлив съм от нея и начинът, по който стигнах до нея", заяви Гришо след края на двубоя.

"Знам, че съм в добра позиция в момента. Андерсън постигна добра победа срещу Вавринка, но утре ще е друг мач. Съвсем различен мач. Харесвам шансовете си", добави Димитров.

Григор отговори и дали би играл на смесени двойки с приятелката си Мария Шарапова. "Винаги! Готов съм за това." До въпроса се стигна, след като рускинята обяви, че би излязла на корта заедно с Димитров, но не и на последния турнир от Големия шлем - "Ю Ес Оупън", както се твърди, че ще се случи.